Bitcoin Prijs, Etherische Prijs, & XRP Prijsanalyse – Wekelijkse beoordeling

We kijken naar de Bitcoin prijs, Ethereum prijs en XRP prijs voor de week van 1 januari 2021. Naast de basisprincipes zijn we sterk afhankelijk van technische analyses om het algemene sentiment te beoordelen. Dit wordt bereikt door het identificeren van belangrijke steun- en weerstandsniveaus die handelaren en beleggers op korte termijn in de gaten zullen houden.

Bitcoin-prijs
Ten tijde van dit rapport schommelt de Bitcoin-prijs momenteel rond de 29.257 dollar. Nu 2020 ten einde loopt, gaat BTC het jaar 2021 in met meer dynamiek dan ooit. Dit komt kort na de rally van Bitcoin ~ 493% van de bodems van 2020. Visionary Financial heeft benadrukt dat een worstelende dollar de Bitcoin-prijs zou aanwakkeren. Dit is tot bloei gekomen omdat de US-dollar op het laagste niveau sinds april 2018 wordt verhandeld. Dit is een belangrijke katalysator geweest achter de stijging van de Bitcoin-prijs. In het afgelopen jaar heeft Bitcoin een stijging van 307% laten zien.

Bitcoin Technische Analyse
Zoals hierboven vermeld, blijft Bitcoin nieuwe hoogtepunten bereiken. Dit gezegd zijnde, zal het belangrijk zijn om de belangrijkste ondersteuningsniveaus te monitoren. De constante stijging heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin het „overbought“-gebied is binnengedrongen. De RSI-indicator onderaan de grafiek geeft deze metriek weer. De toenemende vraag van BTC kan de RSI-signalen overstemmen en daarom leggen we meer nadruk op de belangrijkste ondersteuningsniveaus.

Bitcoin technische analyse

We verwachten op korte termijn een terugtrekking voor Bitcoin. De prijs is absoluut parabolisch geworden en we zijn te laat voor een pull-back. Vanaf nu zal BTC bullish blijven, tenzij 28.400 dollar steun wordt afgewezen. Als dat niveau eenmaal is afgewezen, kan het een relatief sterke pull-back op de korte termijn bevestigen. Het lijkt er ook op dat veel traders hun verkooporders rond dit support level plaatsen. Indien BTC de volgende week hoger blijft pushen, zullen we dit support level volgende week vrijdag aanpassen.

Etherische prijs
Ten tijde van dit verslag schommelt de prijs van het ethereum momenteel rond de 730 dollar. Ondanks een explosief 2020 denken veel beleggers dat 2021 een nog groter jaar kan worden voor het Ethereum. In het afgelopen jaar heeft ETH een rally gehouden van ~ 465% die beter presteert dan BTC. Met ETH die het Bitcoin momentum volgt, handelt ETH nog steeds met een aanzienlijke korting ten opzichte van zijn all-time high. In tegenstelling tot BTC is dit een metriek die ETH in 2021 zeker wat brandstof zal geven. Daarnaast kijken beleggers naar de verdere institutionele adoptie en de infrastructuur voor de opkomende DeFi-sector.

Ethereum Technische Analyse
Zoals we kunnen zien in de onderstaande grafiek, heeft ETH onlangs een relatief sterke pull-back ervaren na het raken van $760 niveaus. Deze pull-back naar $730s heeft nu traders die naar support kijken op $640 en resistance op $760. Wanneer ETH boven $760 terug kan slaan, zou het waarschijnlijk een nieuwe ronde bullish momentum injecteren. Dit type momentum zou ETH op de korte termijn op $800+ kunnen zetten.

Ethereum technische analyse

Integendeel, ETH zou zich kunnen terugtrekken tot een niveau van 640 dollar als het het sentiment op korte termijn niet kan ombuigen. Als ETH geen $760 steun accepteert, zou het beren in de bestuurdersstoel kunnen zetten. Veel traders lijken nu kooporders op te stellen rond $760 om mogelijk te profiteren van een andere bull run. In de loop van de volgende week zullen we zien welke richting ETH uiteindelijk besluit in te slaan.

XRP Prijs
Ten tijde van dit rapport schommelt de XRP-prijs momenteel rond de 0,239 dollar. In het afgelopen jaar heeft XRP een fractie van de groei gezien die BTC en ETH hebben doorgemaakt. Dit werd veroorzaakt door de recente SEC-interventie die ervoor zorgde dat XRP in twee dagen tijd daalde met ~ 65%. De rechtszaak van de SEC tegen Ripple zal een van de grootste gebeurtenissen in 2021 zijn. Met veel onzekerheid in de markt zijn veel beurzen begonnen met het schrappen van de notering van XRP. In een recent rapport geloven analisten bij PrimeXBT dat XRP niet als een beveiliging zal worden geclassificeerd. In dit geval zal het interessant zijn om te zien waar XRP op handelt als beurzen het digitale activum opnieuw op de lijst beginnen te zetten. Met XRP die actief is in andere landen die XRP al als „niet-beveiligd“ hebben bestempeld, helpt dit zeker bij het koersslachtoffer op korte termijn.

Technische analyse van XRP
Ondanks het feit dat Ripple’s inheemse penning vaak op het hoogste niveau wordt geruild, toont XRP een sterke veerkracht. De digitale activa zagen een sterke omkering na het naderen van $0.17 ondersteuningsniveaus en naderen nu $0.24. Men kan het beste geloven dat veel investeerders het SEC-nieuws verteren en begrijpen dat er weinig is veranderd voor XRP buiten de Verenigde Staten. Nu XRP in landen als Japan relevanter is, zouden sommige beleggers wel eens risicokapitaal kunnen herinvesteren.

xrp technische analyse
Na een massale uitverkoop is XRP aan het kijken naar een omkering naar $0.31 weerstand. Als XRP door dit weerstandsniveau aan de macht kan komen, geloven we dat veel initiële verkopers terug zullen komen met risicokapitaal. Het accepteren van dit weerstandsniveau zou XRP op het juiste spoor kunnen zetten om op korte termijn opnieuw $0.50 niveaus te testen. Aan de andere kant blijft de steun van $0.17 hoog. Als XRP onder de $0.17 komt, zullen er allerlei negatieve indicatoren opduiken. Als dit zou gebeuren, zou je een sterke verkoopdruk kunnen zien op basis van historische prijsactie en onzekerheden.

Nigeria is establishing regulatory framework for large-scale adoption of cryptomorphs
Le prix de l’éthereum se rapproche d’un nouveau sommet historique avec la consolidation de Bitcoin